неделя, 16 февруари 2014 г.

бебе # 124

Ако ви разказах тия подробности за астероида Б 612 и ако ви съобщих неговия номер, то е заради възрастните. Възрастните обичат цифрите. Когато им разправяте за някой нов приятел, те никога не ви питат за най-същественото. Никога не ви казват:

„Как звучи гласът му? Какви игри предпочита? Събира ли пеперуди?“ Те ви питат: „На каква възраст е той? Колко братя има? Колко килограма тежи? Колко печели баща му?“ Едва тогава смятат, че вече го познават. Ако кажете на възрастните: „Видях една хубава къща, построена от розови тухли, със здравец по прозорците и с гълъби на покрива…“, те не могат да си представят тая къща. Трябва да им кажете: „Видях една къща, която струва сто хиляди франка.“ Тогава те възкликват: „Колко хубаво!“

Така, ако им кажете — „Доказателството, че малкият принц е съществувал, е това, че той беше очарователен, че се смееше и че искаше една овца. Когато някой иска една овца, това е доказателство, че съществува“ — те ще свият рамене и ще се отнесат с вас като с дете. Но ако им кажете — „Планетата, от която дойде той, е астероидът Б 612“ — тогава те ще се убедят и ще ви оставят на мира с въпросите си. Те са такива. Не бива да им се сърдим. Децата трябва да бъдат много снизходителни към възрастните.

Но несъмнено ние, които разбираме живота, ние не щем да знаем за номерата.

Бих искал да почна тоя разказ като вълшебна приказка.

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

A princess was born today!

Обичам те повече от всичко!

сряда, 5 февруари 2014 г.

My Olympic Games

Светът е в очакване на поредните зимни олимпийски игри. Откриването ще бъде утре - на шести.
Моята лична олимпиада започва също от утре, а днес се наслаждавам на предстартовата треска. Чувствам се добре и съм относително спокойна. Не се страхувам от операцията, не се притеснявам за престоя в болницата. Шубето съм си го оставила за после - за след изписването. :)
Стискайте ми палци и ми пожелайте успех!