вторник, 22 юли 2014 г.

Walk this way

Официално от днес Ева пълзи. Вчера просто повдигаше високо дупето и пуфтеше, но сега просто няма спирка. Върти се като малко паяче, а движенията по пълзенето напомнят за малко червейче. Изминава няколко метра, за да си вземе играчката, която й е интересна. И всичко това само за ден!
Таня ме посъветва да скрия всичко ценно, защото още търсели разни неща от този период на Ива. А това си беше преди година.;)
Миглена пък каза, че от днес ми стартира отслабването. Пък не е като да нямам нужда. По последни данни съм все така 10 плюс, колкото напуснах Родилното. 
Сега се угоявам като за последно в Смолян. Хапвам си всички любими манджи, наспивам се, чета книги, разхождам се и се радвам на такива глезотии като да си лакирам ноктите на краката на един път, а не пръст по пръст цял ден.;)
Все още я кърмя, макар и само в сутешните часове, когато е сънена. Колко още време ще караме така - не знам.
Захранването го отлагам до 6 пълни месеца, а и искам да може да седи добре самостоятелно. Иначе други признаци са на лице - посяга към чинията ми, когато сме на масата., гледа с интерес храната ни и примлясва. Смятам да пробвам ЗВБ и очаквам да се приеме добре от бебето и зле от роднините. Ева е чудесна в координацията ръце-уста. Всичко, което докопа се разглежда добре и после се проверява как е на вкус.
Харесва много шумящи пликчета, кърпички... Направо да де чудя да купувам ли нови играчки като гледам какви неща я забавляват. Има няколко любими играчки и напоследък се заиграва с тях и не иска нон стоп внимание и да има човек до нея.
Зъбите излизат, вече има един пробил долу, а другият ще е всеки момент. Лекувам ги с Osanit.
От няколко седмици я уча да пие от чаша и имам голям успех от скоро, когато започнах с Doidy-то. Знае за какво служи чашата, разлива и колкото изпива, но пак е по-добре от нищо. Самостоятелно се справя почти, аз леко помагам.
На последната двойна ваксина, която беше на 11.07 я измериха 6600 грама и 65 сантиметра. Струва ми се, че само за 5 дни в Смолян вече е с кило напред и поне два сантиметра отгоре. Става ми тежко да я нося, когато успея да се вредя да я гледам от баби и дядовци.
В моменти като този - гледам я как спи и... Не мога да повярвам....
Прилича визуално и по характер на мен. Копи пейст моите бебешки снимки, а и си е доста енергична - малък темпераментен чешит!;)
Започнах да прилагам разни схеми и тактики от книга, която ми даде една приятелка  - Ръководство за недоспали родители. Доста американска за моя вкус, но май и а и нещо вярно.;) Днес е ден втори от стратегията, да видим.;)