петък, 17 октомври 2014 г.

Тези дни

Заведох Ева на консултация на 8-ми, а не на традиционното 11-ти. Вкарах се във филм, че може би подценявам настинката й и реших по-рано да отидем при педиатърката. Ако нещо, нали... За щастие мое, тя прие хремата й с пълен непукизъм, обяви , че е такъв сезона и ще мине. Чудно, зарадвах се, че не е по драмата и веднага да предписва лекарства. Килограмите измери 8450, които записа като 8300. Сантиметрите са 70, въпреки че по дрехите си мисля, че са повече. Гръдната обиколка е 45 см, главата не премери. Самоубеждаваха се с медицинската сестра, че виждат белег от бцж ваксината, не пожелаха да направят проба. В крайна сметка, май ще оставя нещата така и няма да я мъча.
Миналата седмица за първи път опита кисело мляко, а днес - попара. Пробвах пак да й давам и овесена каша. Тегаво ще бъде много с лъжицата докато й растат зъбите. Използва я много за чесалка, отколкто по предназначение. Днес изобщо не ми отрази спаначено-оризовите кюфтета. А онзи ден изхвърлих авокадото и броколите. Първото не го хареса особено, а броколите не ги дадох. Опитах ги след варенето на пара - ми... Няма толкова гадно нещо! Направо от тенджерата го метнах. Утре ще й напарвя пак. Една приятелка ме вкара в размисли, че ако така дисквалифицирам храните, няма да останат много за даване.
Общо взето забелязвам, че не яде всеки път нещо, което по принцип й допада. Като някакъв детектор е. Ако доматите са гадни, просто не ги докосва, а ако са хубави - не може да се спре.
В движенията новото от тази и миналата седмица е, че кляка без да се държи за опора. Изправя се и стои права без опора. Прави го сравнитено рядко, но е напредък. Не се спира просто.
Играта на тронове също има успех. Поне с акането. Почти всеки ден успявам да я хвана. Върху пиш ще тренира през по-студените дни, когато сме си основно вкъщи. За сега излизаме и използваме хубавото време. На по-предната разходка си хвърли обувката моята Пепеляшка и зачаках някой принц да дойде да я търси... Обувката се намери все пак. Няма аристократи-фетишисти из Бъта, Баня и селата. Но определено вече ще седи боса в количката, за да не купувам по-често обувки от Кари Брадшоу.
Понапазарувах й дрехи за зимния сезон, готови сме за пистите.;)
От няколко дни разнообразява мученето с "дей-дей", което е добре. Трябва да й говоря повече.
Харесва много да наблюдава животни или деца как играят.
Напоследък не се чувствам ок покрай други майки. Няма значение на големи или на малки деца. Откривам твърде големи различия в разбиранията ми за отглеждане и възпитание. И се чудя на себе си. Пожелавам си силно да не стана като тях. Надявам се, че не е възможно.;)

Няма коментари: