вторник, 21 януари 2014 г.

на разходка

Преди няколко седмици отметнах последното от списъка за пазаруване. Количката.
Мислих го много. Избирах много. Говорих с приятелки, които използват други модели от същата марка. Преминах през няколко магазина и техните отдели за борба с клиента. Почти съм сигурна, че е част от обучението на персонала непосредствено преди постъпване на работа. София или Пловдив, голям или малък магазин, който е от верига или не... Няма някаква конкретна зависимост. Трябва много да искате да си купите нещото, за да изтърпите отношението + количеството глупости в час. А някои консултанти могат да развият сериозна скорост в последното...
Ако оставите настрана облъчването на продавачите, както и първосигналните желания, породени от добрия ви вкус да избирате най-скъпото от изложените модели, ще стигнете точно там, където и аз бях в края на 2013 година.
Разумните варианти не са кой знае колко на брой. А те трябваше да изпълняват едновременно следните критерии (изброяването не е по важност):
- помпащи се гуми, големи, 4 броя (направете 30 минутна разходка с приятелка, която вози бебето си в количка и ще се убедите, че докато за вас е най-обикновено шматкане из улиците, то за нея е офроуд приключение);
- седалката да може да се поставя в две положения (напред и назад);
- относително ниско тегло (да мога да повдигам и местя с лекота);
- маневреност (да мога да бутам/завивам с една ръка, а с другата да пия бира - примерно:)
Всичко останало - цветове, сенници, комарници, столче за кола, лампички и други али бали - екстри, които не са ми от значение за вземане на решение. Консултантките в магазина изпаднаха в шок и потрес, когато им заявих, че съм ОК и за синя количка, стига да е моделът, които искам. Добре, че го нямаше наличен, иначе щях да срина тотално из основи цветната им системата.
В крайна сметка, обадиха ми се по телефона, когато го доставиха. На другия ден отидох да го видя и се харесахме взаимно. По клипчета в youtube не можеш да си съставиш цялостно впечатление. А на живо беше любов от пръв поглед.
Сега остава само да сваля всичко от нея и да го пусна в пералнята, да изсъхне и да чака появяването на принцесата. Каляската е тук и не става на тиква след 12. Проверих. Няколко пъти. :)

Няма коментари: